Hol vásároljak laminált padlót?

2018-11-29

Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /home/csaladihazepites-okosan/public_html/inc/config.php on line 346

Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /home/csaladihazepites-okosan/public_html/inc/config.php on line 346

Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /home/csaladihazepites-okosan/public_html/inc/config.php on line 346

Kis túlzással ma már minden sarkon vásárolhat laminált padlót, legyen az kisebb, vagy nagyobb padló szaküzlet, barkácsáruház, vagy webshop. A kérdés már csak az, hogy hova menjünk, amikor eljön a laminált padló vásárlás ideje.

Talán egy kicsit furcsán hangzik, de hasonlítsuk össze a ruhavásárlással. Van, aki teljesen elégedett a bárhol kapható jobb, vagy rosszabb minőségű tömeg divat termékekkel. Bemegy a boltba, felpróbálja, hazahozza. Van, aki a kisebb üzleteket részesíti előnyben az egyedi kínálat, vagy a személyre szabhatóság, és a tanácsok miatt.

Végül pedig van, akinek mindennél többet ér, hogy időt és energiát spórol azzal, hogy egy webáruházon keresztül tudja elintézni a rendelését. Mindegyik verziónak vannak előnyei és hátrányai, akkor is, ha nem ruhát, hanem laminált padlót választunk, ezeket igyekeztünk összegyűjteni.

 

Laminált padlót barkácsáruházból

A barkácsáruházak választéka és azok minősége áruházlánconként változhat, de többnyire névtelen, kevésbé neves, és néhány márkás termék közül választhatunk. Ha kimondottan alacsony árakra vadászunk, érdemes itt kezdeni. (De ez nem feltétlenül fog egyet jelenteni a tartósságal.)

Szaksegítségre nem biztos, hogy számíthatunk, attól függően, hogy tartózkodik-e eladó a közelben, vagy sem, illetve, hogy milyen mélységben jártas a padlóburkolásban. Ettől függően, lehet, hogy nem kapunk minden kérdésre választ, maradnak bennünk bizonytalansági tényezők a választásunkkal kapcsolatban.

Mivel a legtöbb termékből raktárkészletet tartanak, ezért akár azonnal is elvihetjük a megrendelt terméket, ez akkor nagy előny, ha későn kapcsoltunk az anyagbeszerzést illetően. 

Barkácsáruháza válogatja, de jellemzően nem mintatermi, vagy bemutatótermi állapotokra vannak berendezkedve, ne számítsunk arra, hogy élőben megnézhetjük lerakva a választott típust. (akár csak azt megnézni, hogy hogyan bírja az áruházban a több ezres lábtaposást)

 

Laminált padlót kisebb-nagyobb padló szaküzletből

Jellemzően kipróbált, neves márkákkal találkozhatunk, teljes mintakollekcióval, ha elég nagy a bemutatóterem, akkor lerakott padló mintákkal is. Ha kiemelten fontos, hogy a felújítás, vagy az építkezés előtt szakmai szemmel is tájékozódjon a padló burkolat választási lehetőségekről, akkor érdemes egy padló szaküzletet felkeresni. 

Például, ha tervezi, hogy falakat, vagy lépcsőt is burkol laminált padlóval, vagy bizonytalan abban, hogy milyen helyiségbe milyen típusú meleg burkolatot válasszon, design kiegészítőkre van szüksége (beépített világítás, azonos megjelenésű, vagy akár teljesen eltérő szegélyléc), ha inkább a prémium választékot igényli prémium, vagy különleges felületekkel, akkor is érdemes inkább egy padló szaküzletet választania.

Mivel ezek a barkácsáruházakhoz viszonyítva sokkal kisebbek, így biztosan nem tartanak raktárkészletet a helyszínen. Vagy egy külső raktárból szállítják, vagy egyenesen a gyártótól rendelik meg a laminált padlót. Így a szállítási határidő egy padló szaküzletben üzlettől függően 1-4 hét lehet.

 

Laminált padlót webshopból

Nincs is kényelmesebb, mint otthon ülve néhány gombnyomással kiválasztani és megrendelni azt, amit szeretnénk. Sok terméknél ez automatikusan adja magát, míg bizonyos termékek esetében személyiségfüggő, hogy milyen megrendelési módot preferálunk. (lásd ruházat)

Ha az oldalon minden olyan információt megtalál, amivel kapcsolatban kérdése volt, a képek, és a referenciák alapján is igennel szavaz a termékre, akkor miért ne rendelhetné meg a laminált padlót is webáruházból? Különösen jól jöhet, ha csak néhány m2-re van szüksége, de ezzel nem akar órákat eltölteni egy barkácsáruházban, vagy padló szaküzletben.

 

Előzetes vásárlási szempontok

Ahhoz, hogy az Ön számára megfelelő laminált padlót vigye haza, érdemes előtte meghatároznia, hogy mennyit szeretne rákölteni annak függvényében, hogy mekkora a teljes költségvetés (csak a padlót cseréli le, vagy több más kiadással is számolnia kell?).

Illetve, hogy mekkora mennyiségre van szüksége, hogy ideiglenes megoldást keres-e, vagy olyat, ami 10-15 évig padló marad? Esetleg szimpatizál már egy márkával, ezért az fontos, hogy hol és menyniért kapható? Valamint, hogy kellenek-e design, vagy technikai kiegészítők is a padlóhoz. 

 

 


Notice: Undefined variable: cimke in /home/csaladihazepites-okosan/public_html/contents/content.php on line 91
Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Padló és falburkolat témában
Padlófűtéshez kő vagy fa burkolatot válasszunk?
2014-04-02

Padlófűtéshez kő vagy fa burkolatot válasszunk?

Ki ne szeretne otthonában a jó meleg padlón mezítláb járkálni és élvezni a padlófűtés előnyeit? Azonban adódik a kérdés, hogy milyen burkolatot válasszunk a padlófűtés fölé. Követ vagy fát?

Olvasson tovább
Milyen padlót válasszon a gyerekszobába?
2016-10-12

Milyen padlót válasszon a gyerekszobába?

A gyerekszobák több szempontból is figyelmet érdemelnek már a tervezés során. Hiszen nem csak az a fontos, hogy jól érezzék magukat, de az is, hogy biztonságosan játszhassanak.

Olvasson tovább
Kopogó és hangos laminált padlók helyett
2018-11-20

Kopogó és hangos laminált padlók helyett

A laminált padlókról köztudott, hogy magas hangfekvésű kopogó, kongó hangot generál a használatuk, bármennyire is óvatosan lépünk rá. Olvassa el, hogy miért, és, hogy mit tehet ellene.

Olvasson tovább