Környezetbarát Design padló PVC burkolat helyett

2015-07-23

A hagyományos PVC padlókról valószínűleg mindenkinek a 30 évvel ezelőtti linóleum csodák jutnak eszébe. A jellegzetes műanyag designon túl nem volt egyszerű a lerakása sem: a tekercsben szállított PVC padlót méretre kell vágni, és le kell ragasztani. 

Ha az illesztés nem sikerül tökéletesen, akkor így jártunk. De nem is kell ezt sokáig ecsetelnünk,mindenkinek vannak emlékei a linóleum padlókról.

 

Mi az a design padló?

A design padló viszonylag új fogalom a meleg padlóburkolatok szótárában. A design padló nem fa parketta, nem laminált padló, nem linóleum, nem parafa, nem vinyl padló, és nem is PVC padló.

Ugyanakkor ha mégis sorolni kellene valahova, akkor a linóleummal, a vinyl padlóval, vagy a PVC padlóval lehetne rokonságba hozni.

Mondjuk leginkább úgy, mint ahogy vannak E-mentes élelmiszerek, és vannak az egészségre káros tartósítószert tartalmazó élelmiszerek.

Visszatérve a régi idők linóleum padlójához, érthető, hogy épp ezért jelent óriási újítást a Meister egyik design padlója a Catega Flex.

Ugyanis, amellett, hogy nem tartalmaz az egészségre ártalmas anyagokat, péládul formaldehidet, ugyanúgy kell lerakni, mint egy modern laminált padlót. 

Nem kell többet méretre vágni, majd leragasztani az egész felületet, hanem a paneleket a klikkrendszer segítségével egyszerűen csak össze kell illesztenünk. 

 

Meister Catega Flex károsanyag mentes design padló

Felújításkor kimondottan jól jöhet, hogy utólag is elhelyezhető, mivel csak 5mm vastag, így még az ajtókból sem kell vágni.

Ráadásul a Catega Flex padló egy speciális, csúszásmentes, és zajelnyelő felülettel rendelkezik, melynek köszönhetően csillapítja a lépészajt a lakásban.

A panelek fugái zártak a hagyományos PVC padlókkal szemben, így nem tud felválni a felület. Nagyon hajlékonyak és rugalmasak is, jól illeszkednek a padlóhoz.

De akár design elemek készítésére is alkalmasak, ha valaki a kreativitását szeretné kiélni velük. Sérülés esetén könnyen javítható, akárcsak a laminált padlót, úgy ezt is vissza lehet szedni, és ki lehet cserélni az egyes elemeket.

A Categ Flex 18 felületben kapható, tekintse meg a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió bemutatótermében a választékot.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Padló és falburkolat témában
Mi a legfontosabb laminált padló tulajdonság?
2018-11-21

Mi a legfontosabb laminált padló tulajdonság?

Ön szerint melyik a legfontosabb laminált padló tulajdonság? Fogadjunk, hogy erre az egyre nem gondolt Ön sem.

Olvasson tovább
Milyen vastag legyen a laminált padló?
2014-07-21

Milyen vastag legyen a laminált padló?

A köztudatban egyre inkább elterjedni látszik az, hogy egy laminált padló csak akkor minőségi, ha vastag. Utánajártunk, mi köze a vastagságnak a minőséghez!

Olvasson tovább
A fa parketták új generációja
2014-04-30

A fa parketták új generációja

Hogyan lehet az erdők fáinak szépségét bevinni a lakásunkba anélkül, hogy károsítanánk a természetet? E törekvés jegyében születtek 15-20 éve napjaink kedvelt szalagparkettái, svédpadlói. De ma már egy forradalmian új technológia követel helyet magának.

Olvasson tovább