Magas fehér szegélyléc padlóburkolatokhoz

2019-05-07

Már nem csak az angolszász enteriőrökben divatos a magas fehér szegélylécek használata, itthon is egyre nagyobb a kereslet rá. Nem véletlenül, hiszen a fehér szegélylécek nagy előnye, hogy minden színvilághoz passzolnak, ezért nyugodtan választhatjuk akár laminált padlóhoz, akár faparkettához is. 

Hosszú ideje a standard méretű, 4-6 cm magas szegélylécek uralták a kínálatot, azonban néhány éve a gyártók kiegészítették a kínálatot magasabb kivitelekkel is. Így ma már találunk akár 12 cm magas szegélylécet is a padlóburkolatunkhoz.

A magas szegőlécnek több előnye is van, elsősorban egységesebb képet mutat az otthonunk, ha mindenhova ezt tesszük. És ahogy fentebb említettük, a fehér minden színhez passzol, így nem fog gondot okozni, ha bizonyos helyiségekben eltérő színű padlóburkolatot választottunk. Másodsorban védi a falat a kisebb sérülésektől és az elkoszolódástól.

 

Milyen magas szegélylécet válasszunk?

Minél nagyobb az otthonunk belmagassága, annál inkább elfér benne a magas szegélyléc. Egy panel lakás esetében érdemes figyelembe venni a kisebb belmagasságot, és látványtól függően lehet, hogy elég a 10 cm magas szegőléc is. 

Fehér beltéri ajtók esetében különösen harmonikus hatást érhetünk el, ha fehér szegélyléceket választunk mindenhova, mert így olyan, mintha az ajtótokok folytatódnának körbe a padló mentén. Ha profilmart beltéri ajtóink vannak, érdemes tovább vinni a mintát a szegélyléceken is.

Amire a felhelyezésnél figyelni érdemes, különösen, ha magas szegélylécet választunk, az a falak egyenessége. Bár a legtöbb szegőlécet klipsszel adják, a gyakorlatban a ragasztásuk javasolt, ha csak nem teljesen egyenes gipszkarton falra kerülnek. A magas szegélylécek esetében azonban még szembetűnőbb a fal egyenetlensége, ezért amennyire lehetséges, figyeljünk a kivitelezésre. Ne feledkezzünk meg a fugázásról sem mind a padló felől, mind a fal felől, mert így lesz igazán szép a végeredmény.

 

 
 
Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Padló és falburkolat témában
Padlófűtéshez kő vagy fa burkolatot válasszunk?
2014-04-02

Padlófűtéshez kő vagy fa burkolatot válasszunk?

Ki ne szeretne otthonában a jó meleg padlón mezítláb járkálni és élvezni a padlófűtés előnyeit? Azonban adódik a kérdés, hogy milyen burkolatot válasszunk a padlófűtés fölé. Követ vagy fát?

Olvasson tovább
Milyen padlót válasszon a gyerekszobába?
2016-10-12

Milyen padlót válasszon a gyerekszobába?

A gyerekszobák több szempontból is figyelmet érdemelnek már a tervezés során. Hiszen nem csak az a fontos, hogy jól érezzék magukat, de az is, hogy biztonságosan játszhassanak.

Olvasson tovább
Ennyit bír a Lindura fa padló! [VIDEÓ]
2014-11-17

Ennyit bír a Lindura fa padló! [VIDEÓ]

A normál fapadló továbbgondolásaként született meg ez az egyedülálló Lindura fapadló. A csúcstechnológiás fejlesztés alapja a Nadura padlóknál már megismert extrém keménységű 100 % természetes fa púder technológia. Nézzük, mit is bír!

Olvasson tovább