Az újjászületett halszálkaminta - Meister PS 500 és PS 400 fa parketták

2018-02-27

A klasszikus halszálkamintás parketta hátrányai

Korábban a fa parketta tömörfa hasábjait egyesével kellett összeilleszteni és az aljzattal összeragasztani. A szépségével sosem volt baj, de ez ma már teljesen korszerűtlen megoldásnak számít.

A modern fa parketta már nem tömörfából készül, hanem réteges szerkezetű, amelyben csak a felső kopóréteg valódi fa. Alatta nagy szilárdságú HDF mag és fenyő stabilizáló réteg található. Ennek köszönhetően a fa parketta sokkal alaktartóbb, így kevésbé érzékeny a hőmérséklet-, ill. nedvesség változásra. 

A modern fa parketták térnyerésével a hagyományos csaphornyos parketta népszerűsége is csökkent. Az okok között szerepel első helyen, hogy a lerakása nem egyszerű, ha nem szakember végzi, idővel csúnya rések keletkezhetnek a szálak között. Ráadásul a felszedése sem könnyű, ha esetleg javításra lesz szükség.

Bizonyos időközönként (a felület elhasználódásának mértékétől függ) fel kell újítanunk, ami szó szerint felforgató élmény, hiszen a régi lakkréteget fel kell csiszolni, ami rengeteg porral jár.

Ezek után lehet felkenni az újat, ami elég intenzív kiképzés alá veszi szaglóhártyánkat, tehát a felújítás időtartama alatt érdemes kiköltözni a lakásból. Szóval tiszta macera az egész.

Ilyen a modern halszálkamintás fa parketta

Pedig azt el kell ismerni, hogy a szépsége időtlen, abszolút érthető, ha valakinek szerelem első látásra. Ezért is döntöttek úgy a német Meister padlógyártó cég fejlesztő mérnökei, hogy ötvözik a modern fa padlók technikai tulajdonságait a klasszikus megjelenéssel, melynek eredményeként megszületett a Residence fa parketta kollekció a PS 400 és PS 500 modellekkel.

Ahogy a hagyományos fa parkettát, úgy a PS 500-at, és a PS 400-at is sokféleképpen rakhatjuk le, de a különlegessége abban rejlik, hogy mindezt abszolút modern formában, a Quadroclick Plus, illetve az Uniclic klikkrendszer segítségével tehetjük meg. 

Hogy még könnyebb legyen a klasszikus halszálka minta lerakása, a Meister még egy sablont is gyártott, aminek használatával gyakorlatilag gyerekjáték a padló telepítése.

A halszálka mintán kívül még számos lerakási módot kipróbálhatunk: dupla halszálka, futó, négyzetes, fonott, vagy kötősoros, és paralel. 

PS 400 panel méretek: 500 x 100 mm

PS 500 panel méretek: 710 x 100 mm

A 12 választható színt itt tudja megnézni. 

  

A cikkben szereplő képek a Meister PS 400, és PS 500 fa parkettáit ábrázolják.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Padlóburkolat témában
A jó laminált padló 3 ismérve
2016-10-12

A jó laminált padló 3 ismérve

Honnan ismerheti fel, hogy jó minőségű laminált padlót választott? Összegyűjtöttük a három legfontosabb tulajdonságot, hogy ne kelljen keresgélnie.

Olvasson tovább
Padlófűtéshez kő vagy fa burkolatot válasszunk?
2014-04-02

Padlófűtéshez kő vagy fa burkolatot válasszunk?

Ki ne szeretne otthonában a jó meleg padlón mezítláb járkálni és élvezni a padlófűtés előnyeit? Azonban adódik a kérdés, hogy milyen burkolatot válasszunk a padlófűtés fölé. Követ vagy fát?

Olvasson tovább
Milyen zajcsökkentő alátétet válasszunk a laminált padlóhoz?
2019-05-09

Milyen zajcsökkentő alátétet válasszunk a laminált padlóhoz?

Rengeteg típusú és minőségű alátét létezik, amit a laminált padlók alá beszerezhetünk. Nézzük, hogy mire lesz szüksége, és milyen lehetőségei vannak.

Olvasson tovább