Az újjászületett halszálkaminta - Meister PS 500 és PS 400 fa parketták

2018-02-27

A klasszikus halszálkamintás parketta hátrányai

Korábban a fa parketta tömörfa hasábjait egyesével kellett összeilleszteni és az aljzattal összeragasztani. A szépségével sosem volt baj, de ez ma már teljesen korszerűtlen megoldásnak számít.

A modern fa parketta már nem tömörfából készül, hanem réteges szerkezetű, amelyben csak a felső kopóréteg valódi fa. Alatta nagy szilárdságú HDF mag és fenyő stabilizáló réteg található. Ennek köszönhetően a fa parketta sokkal alaktartóbb, így kevésbé érzékeny a hőmérséklet-, ill. nedvesség változásra. 

A modern fa parketták térnyerésével a hagyományos csaphornyos parketta népszerűsége is csökkent. Az okok között szerepel első helyen, hogy a lerakása nem egyszerű, ha nem szakember végzi, idővel csúnya rések keletkezhetnek a szálak között. Ráadásul a felszedése sem könnyű, ha esetleg javításra lesz szükség.

Bizonyos időközönként (a felület elhasználódásának mértékétől függ) fel kell újítanunk, ami szó szerint felforgató élmény, hiszen a régi lakkréteget fel kell csiszolni, ami rengeteg porral jár.

Ezek után lehet felkenni az újat, ami elég intenzív kiképzés alá veszi szaglóhártyánkat, tehát a felújítás időtartama alatt érdemes kiköltözni a lakásból. Szóval tiszta macera az egész.

Ilyen a modern halszálkamintás fa parketta

Pedig azt el kell ismerni, hogy a szépsége időtlen, abszolút érthető, ha valakinek szerelem első látásra. Ezért is döntöttek úgy a német Meister padlógyártó cég fejlesztő mérnökei, hogy ötvözik a modern fa padlók technikai tulajdonságait a klasszikus megjelenéssel, melynek eredményeként megszületett a Residence fa parketta kollekció a PS 400 és PS 500 modellekkel.

Ahogy a hagyományos fa parkettát, úgy a PS 500-at, és a PS 400-at is sokféleképpen rakhatjuk le, de a különlegessége abban rejlik, hogy mindezt abszolút modern formában, a Quadroclick Plus, illetve az Uniclic klikkrendszer segítségével tehetjük meg. 

Hogy még könnyebb legyen a klasszikus halszálka minta lerakása, a Meister még egy sablont is gyártott, aminek használatával gyakorlatilag gyerekjáték a padló telepítése.

A halszálka mintán kívül még számos lerakási módot kipróbálhatunk: dupla halszálka, futó, négyzetes, fonott, vagy kötősoros, és paralel. 

PS 400 panel méretek: 500 x 100 mm

PS 500 panel méretek: 710 x 100 mm

A 12 választható színt itt tudja megnézni. 

  

A cikkben szereplő képek a Meister PS 400, és PS 500 fa parkettáit ábrázolják.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Padlóburkolat témában
Tehetünk laminált padlót a fürdőszobába?
2020-11-03

Tehetünk laminált padlót a fürdőszobába?

Szaladjunk előre a válasszal: igen, lehetséges, hogy laminált padlóval burkoljuk a fürdőszobánkat. Természetesen azért nem mindegy, hogy milyennel, ugyanis nem mindegyik laminált padló típus bírja jól a vizes helyiségeket.

Olvasson tovább
Laminált padló lerakása egyszerűen
2019-05-07

Laminált padló lerakása egyszerűen

A klikkrendszerű padlóburkolatok legjelentősebb tulajdonsága, hogy kis kézügyességgel mi magunk is könnyen leburkolhatjuk otthonunk bármelyik helyiségét. De hogyan is? Videó kezdőknek!

Olvasson tovább
A fa parketták új generációja
2014-04-30

A fa parketták új generációja

Hogyan lehet az erdők fáinak szépségét bevinni a lakásunkba anélkül, hogy károsítanánk a természetet? E törekvés jegyében születtek 15-20 éve napjaink kedvelt szalagparkettái, svédpadlói. De ma már egy forradalmian új technológia követel helyet magának.

Olvasson tovább