A fa parketták új generációja

2014-04-30

Hogyan lehet az erdők fáinak szépségét bevinni a lakásunkba anélkül, hogy károsítanánk a természetet? E törekvés jegyében születtek 15-20 éve napjaink kedvelt szalagparkettái, svédpadlói. De ma már egy forradalmian új technológia követel helyet magának. Ez pedig nem más a Meister Lindura nevű parketta kollekciója.

A normál fa parketta továbbgondolásaként született meg ez az egyedülálló, modern fa padló.  A csúcstechnológiás fejlesztés alapja a Nadura padlóknál már megismert extrém keménységű 100 %-ban természetes fa púder technológia.

 
 
 
Egy fa padló a 21. századnak
 

A hagyományos szalagparketták, svédpadlók felépítése közismert: tömör fa (fenyő), vagy HDF hordózó rétegre fektetnek rendszerint 3 mm vastag valódi fa réteget, melyet több rétegben lakkoznak. A hordozóréteg aljára egy lezáró réteget ragasztanak, hogy stabilabb legyen a panel.

 
 

A Linduránál ezzel szemben a padló rétegrendjébe beépül a világújdonságként debütáló  extra keménységű Nadura réteg, mely felel a felület rendkívül jó keménységéért. 

Az  amúgy is nagy sűrűségű HDF réteg  önmagában is sokkal ellenállóbb az ütésekkel és benyomódásokkal szemben, mint a fenyő. A közbeiktatott Nadura réteg pedig minden eddigi valódi fa parkettánál ellenállóbbá teszi a Lindura padlót .

A felületetre ragasztott valódi fa természetes repedéseit, hibáit, a gyártás során  szintén kitöltik Nadura anyaggal,  így ezek a padló fő látvány elemeivé válnak.

 
 

A Lindura fa padló legfőbb vonzereje a hagyományos szalagparkettákhoz és valódi fa parkettákhoz viszonyított pénztárca kímélő ára és elnyűhetetlen strapabírása.

 
 
 
Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Padlóburkolat témában
Vinyl padló - vinyl nélkül
2018-07-17

Vinyl padló - vinyl nélkül

A talán elsőre meglepőnek cím mögött egy fantasztikus új termék rejtőzik, amit a német prémium padlómárka, a Meister Boden dobott piacra.

Olvasson tovább
Melegburkolatot a konyhába?
2020-11-03

Melegburkolatot a konyhába?

Függetlenül attól, hogy új épületről, vagy felújításról van szó: gyakran felmerül a kérdés, hogy milyen padlóburkolatot válasszunk a konyhába. Nézzük, mik a lehetőségek.

Olvasson tovább
Ezért válasszon vinyl padlót!
2018-07-31

Ezért válasszon vinyl padlót!

Egyre keresettebbé válnak a vinyl padlók, nem véletlenül. Olvassa el, miért érdemes otthonába ilyen padlót választania.

Olvasson tovább