A fa parketták új generációja

2014-04-30

Hogyan lehet az erdők fáinak szépségét bevinni a lakásunkba anélkül, hogy károsítanánk a természetet? E törekvés jegyében születtek 15-20 éve napjaink kedvelt szalagparkettái, svédpadlói. De ma már egy forradalmian új technológia követel helyet magának. Ez pedig nem más a Meister Lindura nevű parketta kollekciója.

A normál fa parketta továbbgondolásaként született meg ez az egyedülálló, modern fa padló.  A csúcstechnológiás fejlesztés alapja a Nadura padlóknál már megismert extrém keménységű 100 %-ban természetes fa púder technológia.

 
 
 
Egy fa padló a 21. századnak
 

A hagyományos szalagparketták, svédpadlók felépítése közismert: tömör fa (fenyő), vagy HDF hordózó rétegre fektetnek rendszerint 3 mm vastag valódi fa réteget, melyet több rétegben lakkoznak. A hordozóréteg aljára egy lezáró réteget ragasztanak, hogy stabilabb legyen a panel.

 
 

A Linduránál ezzel szemben a padló rétegrendjébe beépül a világújdonságként debütáló  extra keménységű Nadura réteg, mely felel a felület rendkívül jó keménységéért. 

Az  amúgy is nagy sűrűségű HDF réteg  önmagában is sokkal ellenállóbb az ütésekkel és benyomódásokkal szemben, mint a fenyő. A közbeiktatott Nadura réteg pedig minden eddigi valódi fa parkettánál ellenállóbbá teszi a Lindura padlót .

A felületetre ragasztott valódi fa természetes repedéseit, hibáit, a gyártás során  szintén kitöltik Nadura anyaggal,  így ezek a padló fő látvány elemeivé válnak.

 
 

A Lindura fa padló legfőbb vonzereje a hagyományos szalagparkettákhoz és valódi fa parkettákhoz viszonyított pénztárca kímélő ára és elnyűhetetlen strapabírása.

 
 
 
Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Padlóburkolat témában
Milyen padlót válasszon a gyerekszobába?
2016-10-12

Milyen padlót válasszon a gyerekszobába?

A gyerekszobák több szempontból is figyelmet érdemelnek már a tervezés során. Hiszen nem csak az a fontos, hogy jól érezzék magukat, de az is, hogy biztonságosan játszhassanak.

Olvasson tovább
Meister rigid padló, a vinyl padlók új generációja
2020-04-08

Meister rigid padló, a vinyl padlók új generációja

Nem egészen két éve újra fellobbant a vinyl padlók iránti lelkesedés, így a legtöbb padlógyártó rögtön piacra is dobta a saját vinyl padlóját. De hova tovább?

Olvasson tovább
A jó laminált padló 3 ismérve
2016-10-12

A jó laminált padló 3 ismérve

Honnan ismerheti fel, hogy jó minőségű laminált padlót választott? Összegyűjtöttük a három legfontosabb tulajdonságot, hogy ne kelljen keresgélnie.

Olvasson tovább