A fa parketták új generációja

2014-04-30

Hogyan lehet az erdők fáinak szépségét bevinni a lakásunkba anélkül, hogy károsítanánk a természetet? E törekvés jegyében születtek 15-20 éve napjaink kedvelt szalagparkettái, svédpadlói. De ma már egy forradalmian új technológia követel helyet magának. Ez pedig nem más a Meister Lindura nevű parketta kollekciója.

A normál fa parketta továbbgondolásaként született meg ez az egyedülálló, modern fa padló.  A csúcstechnológiás fejlesztés alapja a Nadura padlóknál már megismert extrém keménységű 100 %-ban természetes fa púder technológia.

 
 
 
Egy fa padló a 21. századnak
 

A hagyományos szalagparketták, svédpadlók felépítése közismert: tömör fa (fenyő), vagy HDF hordózó rétegre fektetnek rendszerint 3 mm vastag valódi fa réteget, melyet több rétegben lakkoznak. A hordozóréteg aljára egy lezáró réteget ragasztanak, hogy stabilabb legyen a panel.

 
 

A Linduránál ezzel szemben a padló rétegrendjébe beépül a világújdonságként debütáló  extra keménységű Nadura réteg, mely felel a felület rendkívül jó keménységéért. 

Az  amúgy is nagy sűrűségű HDF réteg  önmagában is sokkal ellenállóbb az ütésekkel és benyomódásokkal szemben, mint a fenyő. A közbeiktatott Nadura réteg pedig minden eddigi valódi fa parkettánál ellenállóbbá teszi a Lindura padlót .

A felületetre ragasztott valódi fa természetes repedéseit, hibáit, a gyártás során  szintén kitöltik Nadura anyaggal,  így ezek a padló fő látvány elemeivé válnak.

 
 

A Lindura fa padló legfőbb vonzereje a hagyományos szalagparkettákhoz és valódi fa parkettákhoz viszonyított pénztárca kímélő ára és elnyűhetetlen strapabírása.

 
 
 
Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Padlóburkolat témában
Milyen szegélylécet válasszunk laminált padlóhoz?
2019-05-07

Milyen szegélylécet válasszunk laminált padlóhoz?

A szegélyléc ma már nem csak a dilatációs hézagot eltakaró építőanyag, hanem design elem is. Összegyűjtöttük milyen lehetőségei vannak, ha laminált padlóhoz szeretne szegélylécet választani.

Olvasson tovább
Mi is az a design padló?
2023-02-14

Mi is az a design padló?

A design padló megnevezés egy gyűjtőfogalom azokra a nem hagyományos padlóburkolatokra, amelyek nem sorolhatóak be sem a laminált padlók, sem pedig a vinyl padlók kategóriájába. De akkor hova tegyük őket?

Olvasson tovább
Mi a legfontosabb laminált padló tulajdonság?
2018-11-21

Mi a legfontosabb laminált padló tulajdonság?

Ön szerint melyik a legfontosabb laminált padló tulajdonság? Fogadjunk, hogy erre az egyre nem gondolt Ön sem.

Olvasson tovább