Mi a legfontosabb laminált padló tulajdonság?

2018-11-21

Ha megkérdeznénk egy fiktív közvéleménykutatáson, hogy vajon melyik a legfontosabb laminált padló tulajdonság, biztosan az első három hely egyikén végezne a kopásállóság, a vastagság, és az ár.

Pedig ezeken kívül van egy olyan tényező, amit nem szabadna figyelmen kívül hagyni senkinek sem, ha nem akarja később megbánni a választását. Ez pedig nem más, mint, hogy a laminált padló nem helyiség függő, hanem életvitel függő padlóburkolat.

Nem létezik univerzális padlóburkolat az előszobába 

Képzelje el, hogy reggelente két gyereket, két kutyát kell üzembe helyeznie, az előszoba emiatt folyton csatatérre emlékeztet, amit akár többször is fel kell seperni, vagy mosni a kinti időjárás függvényében. A család és a barátok szinte egymásnak adják a kilincset a jó hangulatú vacsorákon, összejöveteleken. Van aki biciklivel, van, aki babakocsival jön.

Ön milyen padlóburkolatot választana ehhez? És mennyiben módosítja a választott megoldást, ha pont nem rajong a  hideg/meleg burkolatokért, vagy nem tetszik a design? És mennyiben módosul a választása, ha az előszobát csak közlekedésre használják, mert nem ide vezet az elsődleges bejárati pont a lakásba? 

Mindannyian máshogy éljük meg a mindennapokat, ezért más minőségek és értékek kerülnek előtérbe egy gyermekes családnál, mint egy ifjú párnál, vagy egy társasháznál, mint egy kertes házban. 

A padlóburkolat választás első szabálya

Minden esetben fontos, hogy tudjuk, hogyan használjuk az adott helyiséget, és, hogy ehhez képest mi az, ami tetszik is. Az előszobában öltözködünk, cipőt húzunk, vagy erre van külön előtér? A gyerek folyton a földön ül, mert ott jobban szeret? Csak az számít, hogy fa legyen? A konyhát minden este nagy üzemben használjuk, vagy csak hétvégente tévedünk be gasztroélményeket gyártani?

Valószínűleg rengeteg olyan élethelyezet létezik még, amit  saját magunk sem gondolunk át a vásárlás előtt, mert úgy véljük, hogy ha laminált padlót választunk, akkor a nagyszerű kopásállóság megoldás lesz majd mindenre. 

Pedig nem érdemes kapkodnia, mert ha az Ön számára megfelelő burkolatot választja, akkor az feltűnés nélkül fog illeszkedni az életvitelébe ahelyett, hogy további problémákat gyártana Önnek. 

Sokféle hideg és meleg padlóburkolat létezik már, kő, vagy fa hatással, extrém strapabírással, vízállósággal, nem szükséges, hogy olyan kompromisszumot kössön, amihez igazából nincs kedve. 

Kő hatású vinyl padló- strapabíró és vízálló, klikkrendszeres lerakással

Fa hatású vinyl padló- strapabíró és vízálló, klikkrendszeres lerakással

Kő hatású és tulajdonságú Nadura meleg burkolat- strapabíró, ellenálló felület, klikkrendszeres lerakással

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Padlóburkolat témában
Milyen zajcsökkentő alátétet válasszunk a laminált padlóhoz?
2019-05-09

Milyen zajcsökkentő alátétet válasszunk a laminált padlóhoz?

Rengeteg típusú és minőségű alátét létezik, amit a laminált padlók alá beszerezhetünk. Nézzük, hogy mire lesz szüksége, és milyen lehetőségei vannak.

Olvasson tovább
Tehetünk laminált padlót a fürdőszobába?
2020-11-03

Tehetünk laminált padlót a fürdőszobába?

Szaladjunk előre a válasszal: igen, lehetséges, hogy laminált padlóval burkoljuk a fürdőszobánkat. Természetesen azért nem mindegy, hogy milyennel, ugyanis nem mindegyik laminált padló típus bírja jól a vizes helyiségeket.

Olvasson tovább
Meister rigid padló, a vinyl padlók új generációja
2020-04-08

Meister rigid padló, a vinyl padlók új generációja

Nem egészen két éve újra fellobbant a vinyl padlók iránti lelkesedés, így a legtöbb padlógyártó rögtön piacra is dobta a saját vinyl padlóját. De hova tovább?

Olvasson tovább