Tehetünk laminált padlót a fürdőszobába?

2020-11-03

 

Szaladjunk előre a válasszal: igen, lehetséges, hogy laminált padlóval burkoljuk a fürdőszobánkat. Igaz, erre nem alkalmas mindegyik típus, ugyanis nem mindegyik laminált padló bírja jól a vizes helyiségeket. 

 

A legtöbb ember számára egyértelmű, hogy kőburkolatot választ a fürdőszobába, és általában a vizes helyiségekre, mivel többnyire ezt a mintát látjuk magunk körül. Logikusnak tűnik, hiszen a fürdőszoba vizes helyiség, a kőburkolat pedig nemcsak strapabíró, de vég nélkül bírja a vizet is.

 

Hátrányaként elmondhatjuk, hogy szőnyeg, vagy padlófűtés nélkül hideg, és előfordul, hogy nem hálálja meg, ha egy nehéz tárgy esik rá. Utóbbi esetben azzal is szembesülünk, hogy elég nehézkes a cseréje, ha nincs ügyes kezű mesterember a családban, burkolóra lesz szükségünk. De ettől nem jár kevesebb nyűggel a cseréje.

 

Ugyanakkor, nem mindenki szereti a járólapot

 

Ha Ön is azok táborát erősíti, akik valamilyen okból nem szeretnének kőburkolatot, akkor pontosan tudja, hogy nehezebb lesz a választás, hogy sem funkcióban, sem designban ne kelljen lemondania semmiről.

 

Egyik opció a vinyl padló, melyet akár ragasztott, akár klikkes kivitelben is választhat, kő és fa utánzatú megjelenéssel is. 

A másik opció egy jobb minőségű laminált padló, ami esetében tudomásul veszi, hogy nem biztos, hogy hosszú életű lesz. Mert bár nem megy tönkre egyből egy kis víztől, egy hirtelen jött csőtöréssel valószínűleg már nem tud megbirkózni. Legalábbis, eddig így volt.

 

Mindenek előtt, ebben az esetben is érdemes tisztázni, hogy az életvitelünknek, a fürdőszoba használati szokásainknak mi felelne meg leginkább. Mi az a tulajdonság, amihez feltétlenül szeretnénk ragaszkodni, és mi az, amit el tudunk engedni. 

 

Jöjjenek hát a nedvességtűrő laminált padlók

 

Ha laminált padlót szeretne a fürdőszobába fektetni, akkor mindenekelőtt meg kell győződnie arról, hogy a kiválasztott padló alkalmas-e nedvestéri használatra, és, hogy a gyártó ezt jóváhagyta-e.

 

Mivel a laminált padlóburkolat nagyrészt fából és nem műanyagból készül, ezért különösen védeni kell a nedvességtől, azaz, hogy ne szívja meg magát sem párától, sem a ráfröccsenő víztől.  

 

A Meister nedvességtűrő laminált padlói kiválóan alkalmazhatóak akár a fürdőszobába is, ugyanis eleve úgy tervezték őket, hogy huzamosabb ideig bírják a nedvességet. Típustól függően választhatunk a 4 órás, és a 24 órás nedvességtűrés közül.

 

 

Mit kell tudni a Meister nedvességtűrő laminált padlókról?

 

Felületvédelem: A melamin gyantával borított laminált padló felület természeténél fogva teljesen vízhatlan.

 

AquaStop perem impregnálás és szoros illeszkedés: Az előfeszített klikkrendszer speciálisan kifejlesztett és szabadalmaztatott geometriája jól összetartja a paneleket, és az AquaStop perem impregnálással együtt biztosítja a szoros és tartós profilzárást. Azaz, a víz nem tud beszivárogni a panel belsejébe, és a panelek közé.

 

Csökkentett nedvszívású hordozóréteg: Nagymértékben megakadályozhatja a duzzadást, amennyiben nagyobb mennyiségű víz éri a laminált padlót. (Függ az időtartamtól is: a Meister laminált padló 4, illetve 24 órás vízállósággal bírnak.)

 

 

Összegezve, egy ilyen speciális felszereltségű laminált padló tökéletesen alkalmas arra, hogy a fürdőszobában, és egyéb vizes helyiségekben használjuk.

 

Azonban érdemes észben tartani, hogy ne legyenek irreális elvásársaink velük szemben. Bár a kőburkolatok vízállóságával szemben így is kevesebbet tudnak, egy normál laminált padlóhoz képest valóban vízállónak számítanak. 

 

Akinek szonban az elsődleges választási szempont a teljes vízállóság minden körülmények között, az ne is gondolkozzon másban, mint kőburkolatban.

 

 

 

Meister nedvességtűrő laminált padló 4 órás vízállósággal

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Padlóburkolat témában
Milyen padlót válasszon a gyerekszobába?
2016-10-12

Milyen padlót válasszon a gyerekszobába?

A gyerekszobák több szempontból is figyelmet érdemelnek már a tervezés során. Hiszen nem csak az a fontos, hogy jól érezzék magukat, de az is, hogy biztonságosan játszhassanak.

Olvasson tovább
A jó laminált padló 3 ismérve
2016-10-12

A jó laminált padló 3 ismérve

Honnan ismerheti fel, hogy jó minőségű laminált padlót választott? Összegyűjtöttük a három legfontosabb tulajdonságot, hogy ne kelljen keresgélnie.

Olvasson tovább
Padlófűtés laminált padló esetén: mire kell figyelni?
2024-01-05

Padlófűtés laminált padló esetén: mire kell figyelni?

Mit kell tudni a laminált padló hővezetési képességéről? Lehetséges-e a padlófűtés laminált padló esetén? Mire kell odafigyelni?

Olvasson tovább