Vinyl padló - vinyl nélkül

2018-07-17

A vinyl padló rengeteg előnyös tulajdonsága (pl. vízállóság) miatt kedvelt padlóburkolat a lakás számos pontján. De előszeretettel választják sokan a laminált padlókkal szembeni rugalmassága és a meleg tapintásérzet miatt.

MEISTER Vinilpadló Dekor 6984

Kevesen tudják azonban, hogy mi is az a vinyl padló. Még kevesebben hajlandók belátni, hogy amit vettek az bizony egyszerű PVC, amiről pedig hallani sem akartak. Pedig a vinyl padló elnevezés egy egyszerű marketing fogás a gyártók részéről, akik leleményesen nem Poli-Vinyl-Chlorid általánosan elfogadott PVC rövidítését, hanem a középső szót használják a termék megnevezéseként.

 

Mi a baj a PVC-vel?

A poli-vinyl-klorid (PVC), más néven vinyl, a második leggyakrabban használt műanyag, amelyet padlóburkolatok, játékok, élelmiszer-csomagolások, orvosi eszközök, sőt gyógyszerek, kozmetikumok és szappanok gyártásához is felhasználnak.

A ftalátok, amelyek a PVC rugalmasságát és tartósságát növelik, kiszűrődnek a termékekből a porba és a levegőbe és ezáltal környezet és egészségkárosító hatásúak. 

A PVC padlók (vinil padlók) másik jelentős hátránya, hogy nem mérettartóak. A leragasztás vagy fektetés után a hőmérsékletváltozás hatására megváltoztatják méretüket ezért az illesztési hézagok szétnyílnak és szennyfogóként funkcionálnak.

 

Pedig a PVC-nek vannak előnyei

Tény ugyanakkor, hogy a vinyl padlók számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Ezek közül kiemelkedik a vízállóság, a strapabíróság és a könnyű tisztíthatóság. Kiváló a vinyl padló felületi ütésállósága, ami elsősorban az olyan helyiségekben előnyös, ahol kemény, éles tárgyak leesésével kell számolni (pl. konyha, edzőterem stb.)

 

A Meister vinyl padló

A Meister megalkotta a tökéletes vinyl padlót a vinyl padlók minden előnyével, de egyetlen hátrányával sem. Ez pedig nem más, mint a vinyl padló vinyl nélkül.

A Meister vinyl padlók kaphatók a hagyományos ragasztós technológiával éppúgy, mint a legkorszerűbb, a többi Meister terméknél már megismert klikkrendszerrel. 

 

Válasszon Meister vinylt a fürdőbe, a forgalmas helyiségekbe, vagy felújításhoz

A Meister kollekcióban 4 teljesen különböző kivitelű vinyl padló található, melyek különböző vásárlói igényeket elégítenek ki.

Így például a Design Flex kivitel elsősorban a felújításokhoz (vékonysága miatt) ajánlható.

A Design Comfort kivitel pedig ott, ahol a járáskomfort kiemelt szempont ( parafa záróréteg).

A Design Life kivitel ott használatos, ahol a vízállóság az elsődleges szempont.

Természetesen minden a már ismert Meister minőségben, 18 csodálatos trendi színben,  25 év gyártói garanciával a lakóterekben. A különböző kivitelek lehetővé teszik a lakás különböző igényket támasztó helységeiben ugyananak a designnak a felhasználását.

  • Life: pl. előszoba, fürdő – vízállóság
  • Flex - pl. konyha – ahol szempont, hogy a felújításkor a régi padlócsempe ne üssön át a felületre
  • Comfort - pl. lakó és hálószoba, gyerekszoba – meleg érzet és komfortos járás

További információért látogasson el a gyártó weboldalára is.

A Meister vinyl padlók 9.500,- Ft+ ÁFA induló ártól megvásárolhatók a Mantu Ajtó- Ablak Stúdió bemutatótermében: 1139 Budapest , Röppentyű u. 73/A.

Nyitva tartás: H-CS 9-17 óra, Péntek 9- 14 óra

Ajánlatkérést és kapcsolatfelvételt az alábbi linken kezdeményezhet.

KAPCSOLATFELVÉTEL

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Padlóburkolat témában
Milyen vastag legyen a laminált padló?
2014-07-21

Milyen vastag legyen a laminált padló?

A köztudatban egyre inkább elterjedni látszik az, hogy egy laminált padló csak akkor minőségi, ha vastag. Utánajártunk, mi köze a vastagságnak a minőséghez!

Olvasson tovább
Ezért válasszon vinyl padlót!
2018-07-31

Ezért válasszon vinyl padlót!

Egyre keresettebbé válnak a vinyl padlók, nem véletlenül. Olvassa el, miért érdemes otthonába ilyen padlót választania.

Olvasson tovább
Ennyit bír a Lindura fa padló! [VIDEÓ]
2014-11-17

Ennyit bír a Lindura fa padló! [VIDEÓ]

A normál fapadló továbbgondolásaként született meg ez az egyedülálló Lindura fapadló. A csúcstechnológiás fejlesztés alapja a Nadura padlóknál már megismert extrém keménységű 100 % természetes fa púder technológia. Nézzük, mit is bír!

Olvasson tovább