Magas fehér szegélyléc padlóburkolatokhoz

2019-05-07

Már nem csak az angolszász enteriőrökben divatos a magas fehér szegélylécek használata, itthon is egyre nagyobb a kereslet rá. Nem véletlenül, hiszen a fehér szegélylécek nagy előnye, hogy minden színvilághoz passzolnak, ezért nyugodtan választhatjuk akár laminált padlóhoz, akár faparkettához is. 

Hosszú ideje a standard méretű, 4-6 cm magas szegélylécek uralták a kínálatot, azonban néhány éve a gyártók kiegészítették a kínálatot magasabb kivitelekkel is. Így ma már találunk akár 12 cm magas szegélylécet is a padlóburkolatunkhoz.

A magas szegőlécnek több előnye is van, elsősorban egységesebb képet mutat az otthonunk, ha mindenhova ezt tesszük. És ahogy fentebb említettük, a fehér minden színhez passzol, így nem fog gondot okozni, ha bizonyos helyiségekben eltérő színű padlóburkolatot választottunk. Másodsorban védi a falat a kisebb sérülésektől és az elkoszolódástól.

 

Milyen magas szegélylécet válasszunk?

Minél nagyobb az otthonunk belmagassága, annál inkább elfér benne a magas szegélyléc. Egy panel lakás esetében érdemes figyelembe venni a kisebb belmagasságot, és látványtól függően lehet, hogy elég a 10 cm magas szegőléc is. 

Fehér beltéri ajtók esetében különösen harmonikus hatást érhetünk el, ha fehér szegélyléceket választunk mindenhova, mert így olyan, mintha az ajtótokok folytatódnának körbe a padló mentén. Ha profilmart beltéri ajtóink vannak, érdemes tovább vinni a mintát a szegélyléceken is.

Amire a felhelyezésnél figyelni érdemes, különösen, ha magas szegélylécet választunk, az a falak egyenessége. Bár a legtöbb szegőlécet klipsszel adják, a gyakorlatban a ragasztásuk javasolt, ha csak nem teljesen egyenes gipszkarton falra kerülnek.

A magas szegélylécek esetében azonban még szembetűnőbb a fal egyenetlensége, ezért amennyire lehetséges, figyeljünk a kivitelezésre. Ne feledkezzünk meg a fugázásról sem mind a padló felől, mind a fal felől, mert így lesz igazán szép a végeredmény.

 

 
 
Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Padlóburkolat témában
Ennyit bír a Lindura fa padló! [VIDEÓ]
2014-11-17

Ennyit bír a Lindura fa padló! [VIDEÓ]

A normál fapadló továbbgondolásaként született meg ez az egyedülálló Lindura fapadló. A csúcstechnológiás fejlesztés alapja a Nadura padlóknál már megismert extrém keménységű 100 % természetes fa púder technológia. Nézzük, mit is bír!

Olvasson tovább
Az újjászületett halszálkaminta - Meister PS 500 és PS 400 fa parketták
2018-02-27

Az újjászületett halszálkaminta - Meister PS 500 és PS 400 fa parketták

Mindig is imádta a klasszikus halszálkamintás parkettát, de elavultnak tartja a kivitelezést? Akkor ez a modern fa padló Önnek készült!

Olvasson tovább
Lépcső burkolása laminált padlóval
2019-02-27

Lépcső burkolása laminált padlóval

A beltéri lépcsők padlóburkolattal való burkolása mostanában egyszerű és divatos megoldásnak számít. Azonban aki kevéssé ügyeskezű mesterember, annak problémát okozhat a lerakásban a lépcsőfokok szélén az illesztés. Szerencsére a komoly padló gyártók erre

Olvasson tovább