Magas fehér szegélyléc padlóburkolatokhoz

2019-05-07

Már nem csak az angolszász enteriőrökben divatos a magas fehér szegélylécek használata, itthon is egyre nagyobb a kereslet rá. Nem véletlenül, hiszen a fehér szegélylécek nagy előnye, hogy minden színvilághoz passzolnak, ezért nyugodtan választhatjuk akár laminált padlóhoz, akár faparkettához is. 

Hosszú ideje a standard méretű, 4-6 cm magas szegélylécek uralták a kínálatot, azonban néhány éve a gyártók kiegészítették a kínálatot magasabb kivitelekkel is. Így ma már találunk akár 12 cm magas szegélylécet is a padlóburkolatunkhoz.

A magas szegőlécnek több előnye is van, elsősorban egységesebb képet mutat az otthonunk, ha mindenhova ezt tesszük. És ahogy fentebb említettük, a fehér minden színhez passzol, így nem fog gondot okozni, ha bizonyos helyiségekben eltérő színű padlóburkolatot választottunk. Másodsorban védi a falat a kisebb sérülésektől és az elkoszolódástól.

 

Milyen magas szegélylécet válasszunk?

Minél nagyobb az otthonunk belmagassága, annál inkább elfér benne a magas szegélyléc. Egy panel lakás esetében érdemes figyelembe venni a kisebb belmagasságot, és látványtól függően lehet, hogy elég a 10 cm magas szegőléc is. 

Fehér beltéri ajtók esetében különösen harmonikus hatást érhetünk el, ha fehér szegélyléceket választunk mindenhova, mert így olyan, mintha az ajtótokok folytatódnának körbe a padló mentén. Ha profilmart beltéri ajtóink vannak, érdemes tovább vinni a mintát a szegélyléceken is.

Amire a felhelyezésnél figyelni érdemes, különösen, ha magas szegélylécet választunk, az a falak egyenessége. Bár a legtöbb szegőlécet klipsszel adják, a gyakorlatban a ragasztásuk javasolt, ha csak nem teljesen egyenes gipszkarton falra kerülnek.

A magas szegélylécek esetében azonban még szembetűnőbb a fal egyenetlensége, ezért amennyire lehetséges, figyeljünk a kivitelezésre. Ne feledkezzünk meg a fugázásról sem mind a padló felől, mind a fal felől, mert így lesz igazán szép a végeredmény.

 

 
 
Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Padlóburkolat témában
Egy extrém strapabíró padló járólap helyett
2020-06-26

Egy extrém strapabíró padló járólap helyett

A Nadura strapabírására számos bizonyíték születetett, köztük ez a videó, ahol több kamionnal is áthajtanak rajta. Nem hiszi? Nézze meg!

Olvasson tovább
Hol vásároljak laminált padlót?
2018-11-29

Hol vásároljak laminált padlót?

Eljött a felújítás kitűzött pillanata, de előtte még meg kell vásárolni a laminált padlót. Nézzük, hol érdemes!

Olvasson tovább
Vinyl padló - vinyl nélkül
2018-07-17

Vinyl padló - vinyl nélkül

A talán elsőre meglepőnek cím mögött egy fantasztikus új termék rejtőzik, amit a német prémium padlómárka, a Meister Boden dobott piacra.

Olvasson tovább